Bach – Virágterápia

A Bach-virágterápia az 1930-as években felfedezett olyan hatékony módszer, amely a gyógynövények virágaiból készült eszenciák által közvetlenül képes hatni a lelkiállapotra. 

A Bach-virágterápia rendszerét, amelyben 38 vadon élő virágot és növényt találunk egy angol orvos, dr. Edward Bach fedezte fel. Elsősorban olyan gyógymódot keresett, amelynek segítségével bárki viszonylag könnyen megtalálhatja betegsége okát, és sikeresen kezelheti mind lelki, mind pedig testi bajait.

A Bach virágterápia, mint az öngyógyítás nagyszerű módszere segít megtalálni a lelki harmóniát, a megnyugvást és a békét ebben a rohanó világban. A Bach-virágterápia egyszerű és mellékhatásoktól mentes sikere egyszerűségében rejlik, egyszerű, praktikus, a mindennapokban bármikor alkalmazható.

A Bach – virágterápia fő jellemzői

A Bach-virágterápia rendszerében 38 virágeszencia található, melyek mindegyike egy-egy kedélyállapothoz társítható. A megfelelő eszencia kiválasztásához az egyén lelki/érzelmi állapotát kell meghatározni.

Hogyan működik?

A virágkivonatokban megőrzött rezgések használatuk során visszaállítják a lelki egyensúlyt. Fokozatosan, belülről kifelé haladva fellazítják az egymásra rakódott régi beidegződéseket.

Feloldják a stresszt, és nyugalmat, erőt adnak. Lehetővé teszik az érzelmek kifejeződését, és pozitív gondolatokká történő átalakítását. A lényege, hogy felismerjük hibáinkat, és azokat ne nyomjuk el többé, hanem ellentétes pozitív tulajdonságot fejlesszünk ki magunkban helyettük.

Kedvező hatásai

Dr. Bach nézetei szerint virágesszenciái az alábbi területeken fejtenek ki kedvező hatást:

  • A lelki egészség fenntartása és /vagy helyreállítása (megelőzés)
  • Lelki stressz helyzetek és életkrízisek akut kezelése
  • Akut és krónikus testi és lelki betegségek kiegészítő kezelése
  • Alkati sajátosságok felismerése és korrigálása, a személyiségfejlesztés eszközeként
  • Stressz oldások kiegészítéseként
  • Gyermekkori panaszok esetében
  • Nőgyógyászati problémáknál
  • Állatoknál
  • Súlyos betegségek utáni rehabilitáció, lelki egyensúly helyreállítása

A Bach-virágterápia rendkívül jól kombinálható más hagyományos és természetgyógyászati módszerekkel, mivel a hagyományos gyógyszeres terápiák más szinten hatnak. Az eszenciák segítségével a gyógyulási folyamatok felgyorsulnak, lelkiállapot, életenergia növekszik.

Érzelmi problémák esetén a Bach-eszenciák képesek a szervezet egyensúlyát helyreállítani, a negatív lelkiállapot megszüntetésével, az adott érzelemhez kapcsolódó pozitív emóciók erősítése révén.

Ha a személyiségfejlődés, kibontakozás előmozdítása, önbizalom növelése a cél, abban is hatékony segítségünkre lehetnek a Bach-eszenciák. Ezáltal a változásra ismét lehetőség nyílik.

Az öt virágból elkészített elsősegély-keverék kiválóan alkalmazható vészhelyzetekben, hirtelen jelentkező testi vagy lelki traumák esetén, amikor gyors, azonnali segítségre van szükség.

Lelki állapot szerint

Dr. Edward Bach a 38 virágeszenciák mindegyikét egy adott lelki állapothoz kapcsolta, és az alábbi 7 csoportba sorolta:

1. Kétségbeesés
2. Félelem
3. Mások boldogulása miatti túlzott aggódás
4. Bizonytalanság
5. A jelen történései iránti érdektelenség
6. Magányosság
7. Mások elképzeléseivel és a külső hatásokkal szembeni túlérzékenység

Bach-eszencia kiválasztása

Az eszenciák kiválasztásának többféle lehetősége van. Az aktuális érzelmi reakciókat (pl. félelem, harag, düh, határozatlanság, türelmetlenség stb.) egy beszélgetés során kérdésekkel irányítva tudatosítjuk az adott problémát, és így sikerül kiválasztani a megfelelő virágesszenciát. Akár belső sugallat, intuíció alapján vagy izomteszttel is megkereshetjük a megfelelő eszenciát.

A megfelelő keveréket összeállítjuk, majd általában 5 héten keresztül napi 3-4X4 cseppet kell szedni az elkészített oldatból.

A gyógyító rezgésű növények eszenciái helyreállítják lelki harmóniánkat, segítenek testi egészségünket megőrizni, megrekedt élethelyzetünkből tovább lépni.

Időpont foglalás és kapcsolat felvétel:

0 + 7 = ?