Touch for Health Gyógyító Érintés

A Touch for Health kineziológiai rendszer képezi az összes kineziológiai ág alapját.

A keleti gyógymódok (meridián, akupunktúra és az akupresszúra) és a modern nyugati orvostudomány szintézise, amely összekapcsolja a kiropraktika, a táplálkozástudomány és a kineziológia ismereteit. Ezen ismeretek birtokában a testben létrejött blokkokat feloldja.

Alapfelvetése: az érzelmek hatnak a testre, a test pedig hat az érzelmi állapotra. Hosszú időn át fennálló negatív érzelmi állapotok konzerválhatnak egy testi problémát, és viszont.

A nem megfelelő táplálkozás, a túl sok érzelmi feszültség magában a testben is feszültséget okoz. A feszültség hatására bizonyos területek nem kapják meg a számukra szükséges energiát, így működésük gyengül. A gyenge működés a kineziológus számára gyenge, ún. lekapcsolt izmokban nyilvánul meg.

Ha egy izom nem végzi jól a munkáját, egy másiknak kell átvennie a szerepét. Ilyenkor ez az izom a túlerőltetés hatására feszessé, görcsössé válik, akár hosszú időn fennálló fájdalmakat okozva.

Az izomfájdalmakat kezelő terápiák leginkább ezekre a feszes izmokra koncentrálnak, és az ellazításukra törekszenek. Viszont amíg a vele párban dolgozó gyenge izom nem tudja újra elvégezni a feladatát, az izomgörcs hamarosan visszatérhet. Az így kialakult testi kiegyensúlyozatlanság magával ránthatja az érzelmi állapotunkat is, illetve – mint már korábban említettem- az érzelmi kiegyensúlyozatlanság hatására bizonyos „kezelhetetlennek” tűnő testi tüneteink is kialakulhatnak.

Mi az, ami egészséges? A helyes mérték. Figyelj oda a jelekre, amelyeket a szervezeted küld! Nevezd tudatosságnak (mindfulness), józan észnek vagy ahogy tetszik – de vedd komolyan, ha a tested üzen!

Thomas Pfeifer

A Touch for Health-ben minden esetben azt keressük, hogy a lekapcsolt izom milyen hatásoktól nem kap elég energiát, és hogy mit kell tennünk ahhoz, hogy az energiaellátása helyreálljon. Izomteszteléssel feltérképezzük az egész szervezet energetikai állapotát és a kiegyensúlyozatlanság korrigálása céljából a meridiánok mentén elhelyezkedő neurolymphatikus és neurovascularis reflexpontokat kezeli, azok működését harmonizálja.

Az izomteszt lényegében a test, a gondolat, az érzelmek, az emberi szervezet energiáinak visszaellenőrzésére szolgál. A blokkolt és a szabadon áramló energia közötti különbséget mutatja meg. A blokkok oldása javítja az energia haladását, az érzelmeink, gondolataink zavartalan áramlását, szervezetünk öngyógyító képességének megerősítését.

Testi gyógyulásunk létfontosságú tényezője önmagunk megismerése, a megbetegítő érzelmek, gondolatok felismerése, a minket ért lelki traumákkal való szembenézés, a kiváltó okok belátása, elengedése.

Időpont foglalás és kapcsolat felvétel:

2 + 0 = ?