Te is félsz kineziológushoz fordulni?

Megérkeztem a megadott címre, remegett a kezem, ahogy megnyomtam a kaputelefon gombját és már vagy egy órája gyomoridegem volt amiatt, hogy vajon mi fog történni. Mit fogok vajon mondani, hisz annyi minden van bennem. Vajon szimpatikus lesz majd a kineziológus? El merem mondani neki legbensőbb félelmeimet, bízhatok- e benne? Aztán elindultam, fel a lépcsőn, az idegességem egyre fokozódott, de aztán megláttam, ahogy kedvesen fogadtál, invitáltál, hellyel kínáltál, és már az első pár percben szertefoszlott minden aggodalmam. Utólag már érthetetlen, hogy miért is izgultam ennyire.”

Fenti gondolatokat egy kliensem leveléből (az ő engedélyével) emeltem ki, azzal a szándékkal, hogy írjak kicsit arról, hogy is dolgozom, mire számíthatsz, ha eljössz hozzám. Több esetben osztottátok meg velem, hogy mennyire izgultatok, nem tudtátok, hogy is zajlik egy kineziológiai oldás.

Az első találkozásnál egy kicsit hosszabban beszélgetünk, elmondod, hogy mi az, ami most a legjobban foglalkoztat, mi az a téma, ami miatt felkerestél. Valószínűleg kérdezni is fogok, s miután átbeszéltük a problémádat, izomteszttel megkeresem az általam alkalmazott módszerek közül azt, amelyik a leghatékonyabb jelenleg a számodra. Hozott témádat oldhatjuk a kineziológia több ágának segítségével, „dolgozhatunk” az OH-kártyával vagy a szomatodráma módszerével is. Holisztikus szemléletben dolgozom, a tanult módszereket, ha szükséges egymással ötvözöm, mindezt azért, hogy a lehető legjobb megoldásodat találjuk meg.

Az érzelmi stresszoldás során sok esetben a múlt traumáit, érzelmi sérüléseit, a rögzült családi viselkedésmintákat oldjuk annak érdekében, hogy itt a jelenben ne az automatikus reakció kapcsoljon be, hanem szabad választásunk szerint tudjunk reagálni. Sokszor érezhetjük azt, hogy adott helyzetben nincs választás, automatikusan reagálunk és valahogy mindig ugyanúgy. Hiába fogadjuk meg, hogy legközelebb máshogy csináljuk, mégis belecsúszunk régi mintáinkba, megszokott rekacióinkba. Reakcióminta oldással meghozhatjuk új választásunkat, felülírhatjuk berögzüléseinket, hogy a jövőben szabad választásunknak megfelelően tudjunk reagálni.

Nem mindig csak a múltban keressük a probléma gyökerét, sokszor előfordul, hogy a jövő van fókuszban, itt és most a jelenben, megértést és új nézőpontokat találhatsz problémádra. Ehhez az egyik nagyszerű eszköz az OH-kártya, amely a tudattalanból képek és szavak segítségével segít megfogalmazni olyan tartalmakat, amiket eddig nem tudatosítottunk, mélyen elbújva munkálkodtak lelkünkben. A kártyák segítségével azonban a tudat szintjére kerülve már kézzel foghatóvá válnak, s megjelennek olyan megoldások, amik igazi felszabadulást képesek hozni.

A szomatodráma módszere segít megérteni testi tüneteinket, betegségeinket. Felbecsülhetetlen mindaz, amit általa meg tudunk tapasztalni. Elsőre kissé fura lehet, hogy képesek lehetünk kommunikálni testünkkel, szerveinkkel, betegségünkkel. Dr. Buda Lászlót, a módszer megalkotóját idézve: nem inkább az abszurd, hogy egy egész életet leélünk a testünkben és soha nem kommunikálunk vele? Elgondolkodtató, nem?  Ha nem figyeltünk oda lelkünk hangjára, egy idő után testünk jelez különböző tünetekkel, betegségekkel és fontos lenne ezt az üzenetet meghallani, megérteni. Ebben segít nekünk a szomatodráma, akár egyéni konzultáció keretein belül is. Az üzenetet megértve oldódni tudnak olyan lelki hátterek, amelyek betegség, tünet formájában jelentkeztek. Szívből ajánlom Dr. Buda László Mit üzen a tested című könyvét, ha nyitott vagy alternatív gyógyító megoldásokat is keresni.
Munkámban minden eddig tanult más módszert is alkalmazok, ha szükséges. Minden alkalommal szeretem, ha megértés társul az oldáshoz/kezeléshez, ezért általában részletesen elmondom, hogy mit miért teszünk, gondolok itt a kineziológiában használatos korrekciókra, házi feladatokra. Igen , sok esetben házi feladatot is kapsz, amit jó, ha meg is csinálsz az eredmények elérése érdekében. Lehet, hogy egy-egy fizikai korrekciót/gyakorlatot adok, relaxációs hanganyagot javaslok, esetleg azt, hogy kezdj el hálanaplót vezetni, légzőgyakorlatokat például fokozott stressz, pánik esetén vagy éppen akupresszúrás pontok kopogtatását.

Bach-virágterápiával is foglalkozom, ezért minden oldás/kezelés mellé adok egy 30 ml-es üvegcsében személyre szabott Bach-eszenciát, ami kb. 3-4 hétig elegendő. Ez a keverék teljesen természetes, mellékhatás mentes és bármikor alkalmazható. Használata során képes visszaállítani a lelki egyensúlyt, oldja a stresszt, erőt ad. Weboldalamon többet is olvashatsz a Bach-virágterápiáról és csodás hatásairól.

Lassan a 1,5-2 órás kezelés végére értünk, fentiekben egy kis betekintést kaphattál arról, hogy mi is történik nálam. Sajnos részleteiben nem tudom ezt teljesen átadni, hiszen minden oldás/kezelés más és más, mint minden ember, így egyediek és személyre szabottak ezek az alkalmak.
Végszónak ismét kliensem leveléből idézek: „Elrepült az idő, feloldódtam, megkönnyebbültem a terápia alatt, és nagyon örülök, hogy túlléptem a félelmemen azzal, hogy mertem tőled segítséget kérni.”

Ha úgy érzed Neked is szükséged lenne segítségre, új nézőpontokra, akkor nagy szeretettel várlak!

Csodás napokat kívánok!
Szeretettel: Heni